Direct naar artikelinhoud

Schoenaerts krijgt Franse tegenspeelster

Michaël R. Roskam heeft de Franse actrice Adele Exarchopoulos gestrikt. Ze speelt samen met Matthias Schoenaerts in zijn nieuwe film The Faithful.

The Faithful wordt een donkere thriller in de Brusselse criminele onderwereld. Daarvoor kon regisseur Michaël R. Roskam naar goede gewoonte Matthias Schoenaerts aantrekken, maar ook de Franse Adèle Exarchopoulos, bekend van Blue is the Warmest Colour. De opnames gaan volgend jaar van start. Voor het scenario, waarover nog niet veel details bekend zijn, werkte Roskam samen met Thomas Bidegain en Noé Debré. Die schreven eerder het script voor Dheepan van Jacques Audiard, dat dit jaar de Gouden Palm won in Cannes.

In de Amerikaanse pers wordt nu al uitgekeken naar de prent, en gaat ook deze keer de naam Schoenaerts over de tongen. Die laatste maakt morgen zijn opwachting op het Filmfestival van Oostende. De Antwerpse acteur stelt er zijn laatste film Maryland voor, geregisseerd door Alice Winocour, die in de kuststad in premiere gaat. Aan de zijde van Diane Kruger speelt Schoenaerts een ex-soldaat met posttraumatische stress, die wordt ingehuurd als bodyguard voor een rijke vrouw en haar kind.