Direct naar artikelinhoud

Tatoeëerder sterrenmeisje in campagne Trump

Rouslan Toumaniantz, de tatoeëerder die sterrenmeisje Kimberley haar befaamde tatoeage gaf, duikt op in de campagne van Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump. Zijn afbeelding wordt er gebruikt in een druk gedeelde internetmeme waarvan het onderschrift doet geloven dat Toumaniantz beweert door Trump geen job te kunnen vinden.

"Ik vind geen job omdat Trump een racist is", zo luidt het onderschrift dat de bedenker van de meme bij de afbeelding van Toumaniantz plaatste. De foto zelf is afkomstig van het Facebook-profiel van de tatoeeerder. Hoe de achterban van Trump precies bij zijn profiel terechtkwam, is niet duidelijk, maar waarschijnlijk werd Toumaniantz simpelweg 'gekozen' omwille van zijn opvallende uiterlijk.

De tatoeëerder zelf laat weten helemaal niet opgezet te zijn met de campagne. In een bericht op zijn Facebook-pagina vraagt hij zich verontwaardigd af hoe hij in hemelsnaam "een superpopulaire meme geworden is in de presidentiële campagne in de VS?" Ten eerste woont én werkt hij in België, zo benadrukt de man. En ten tweede voelt hij "absoluut niet de behoefte om zich in te laten met Amerikaanse politiek".