Direct naar artikelinhoud

2x kraakvers Krok Ubuntu

Zeg nooit zomaar 'koekje' tegen die combo van bloem, boter, suiker en ei, want met wat vindingrijkheid verhef je dat baksel al snel tot een culinaire creatie extraordinaire. Zeker als Danny Capon, patisserie-expert aan gastronomische school Ter Groene Poorte, je daarbij helpt. Of je bakskills nu talrijk of pover zijn, in zijn nieuwe receptenboek vind je sowieso inspiratie voor het koekje van je leven.

€ 24,99, bij Standaard Boekhandel en andere. www.lannoo.be/niet-zomaar-koekjes.

Ein-de-lijk: na Brussel en Antwerpen heeft nu ook Kortrijk een echte croquebar! Op de kaart prijkt allerlei krokant godenvoer, met smeuïge vullingen als tofu-courgette-mascarpone of kip-curry-zoete paprika-mozzarella, op dikke bruine of witte boterhammen. Liever een slaatje? Kan ook, maar for the love of God, ga er zéker ook hun krakerige specialiteit proeven.

Handboogstraat 6, 8500 Kortrijk. Krok-Ubuntu op Facebook.

La Muse de Marcel

Je hebt geen tijd om te koken en met vettig chinees of frituurvoedsel heb je het gehad? Dan verlossen de Brugse Elfi en Stefanie je uit je lijden, want take-away in hun nieuwe Muse de Marcel is groen en healthy. Even binnenwippen et voilà, vanavond voed je je lijf met speltlasagne, een quinoa-kip-ananas-kokosslaatje of courgette gevuld met lamsgehakt.

Gistelsesteenweg 255, 8200 Brugge. La Muse de Marcel op Facebook.

Wij zijn sowieso grote taartfans, maar bakkerijen zoals Tarteletto, die prat gaan op natuurlijke producten, stelen helemaal ons hart. Het bedrijfje ontwikkelde een inpakmanier die je gebak heerljk vers houdt zonder bewaarmiddelen. In hun gamma vind je onder meer een crunchy mueslitaart, een frangipanegebak en een prachtig versierde verjaardagstaart. Perfect om in huis te halen voor onverwacht bezoek (of gewoon voor jezelf).

€ 5,40 per taart, te koop bij AD Delhaize, Carrefour en Spar. www.tarteletto.be.

Als Jeroen Meus er goed mee is, dan kunnen we op onze twee oren slapen: zijn nieuwe potten- en pannencollectie is geweldig gerief waar een klontje boter zich meteen in thuisvoelt. Én 't is gezond gerief, want dankzij de Thermolon keramische antikleeflaag pelt het niet af en geeft het geen schadelijke stoffen vrij.

Vanaf € 34,99, bij Blokker. www.blokker.be.

Wil jij dagelijkse kost 'gelijk nen echten' op tafel zetten? Laat ons weten wat je favoriete gerecht is op redactie@goestingmagazine.be en win een set van vier potten en pannen ter waarde van € 210.