Groen-voorzitster Meyrem Almaci en Sp.a-voorzitter John Crombez.
Volledig scherm
Groen-voorzitster Meyrem Almaci en Sp.a-voorzitter John Crombez. © BELGA

Sp.a-voorzitter John Crombez: “Ik wil een links front”

Sp.a-voorzitter John Crombez hoopt dat na de verkiezingen een machtsblok ontstaat met sp.a, PS, Groen en Ecolo. “Ik wil een links front”, zegt hij in een weekendinterview in De Morgen. “We gaan met rood en groen voor het eerst meer dan een derde van de Kamer bezetten. Als we daar samen niets mee doen, is dat intriest”, aldus Crombez. 

26 reacties

  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Ik wil zoveel maar het enige wat ik krijg en niet echt wil zijn de rekeningen. Hopelijk nooit Groen in de regering want ik ben Agalev nog niet vergeten.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Rood-Groen PTB-PVDA samen? Met Marrakesh en klimaatwet in het achterhoofd, bangelijk voor alle echt werkenden, met of zonder eigendom, met of zonder spaarboekje, zij zijn de nieuwe rijken, zij zijn de sterkste schouders die de zwaarste lasten zullen dragen. Staatsschuld was 135% onder E. Van Rompuy, wel met dit front!!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Van confederalisme wil dat sLinks front niet weten want dan verliezen ze de steun en de kracht van gans links Wallonië. Ze offeren liever de belangen van Vlaanderen op dan de belangen van hun partij.
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Een links front is broodnodig om deze rechtse belastingregering een halt toe te roepen.
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Groen mede aan de macht ? Dat hebben we kunnen ervaren, jaren geleden, met Mieke Vogels (Agalev) en Isabel Durant (Ecolo) . Eén en al kommer en kwel: de zelfstandigen en de landbouwers hebben het geweten. Dàt nooit meer. Vlaanderen stemt niet links, heeft er zelfs een hekel aan.