Direct naar artikelinhoud

Luxefestival van rapper Ja Rule afgeblazen wegens chaos

Het Fyre Festival, dat afgelopen weekend op een privé-eiland op de Bahamas had moeten plaatsvinden, draaide uit op massale chaos. En een aanklacht tegen de organisatoren, rapper Ja Rule en zakenman Billy McFarland.

De goedkoopste kaartjes kostten 1.000 euro, de duurste bijna 11.000. En dan waren er nog de exclusieve arrangementen met overnachtingen in luxevilla's of superjachten.

Maar enkele dagen voordat het festival zou beginnen bleek dat de ruim 300 mensen die alles in gereedheid moesten brengen het allemaal niet aankonden. Bovendien bleken er nauwelijks voorzieningen voor eten, water en medische hulp aanwezig. En bliezen rukwinden vrijwel alle festivaltenten omver.

De organisatoren besloten daarop om het festival af te blazen. Ja Rule heeft uitgebreid zijn excuses aangeboden voor de slechte organisatie. Zijn partner McFarland heeft laten weten dat iedereen zijn geld terugkrijgt.

Daarnaast heeft de ondernemer beloofd dat de benadeelde festivalgangers een gratis kaartje krijgen voor het Fyre Festival 2018. 150 festivalgangers namen daarmee echter geen genoegen en eisen nu 95 miljoen euro schadevergoeding.