Direct naar artikelinhoud

Higuaín, prins van Monaco AS Monaco0 Juventus2 29', 59' Higuaín

Tot zover de avonturen van AS Monaco in de Champions League. Nog één keer kunnen we de jonge talenten bewonderen in het kampioenenbal, dinsdag in de return. Daarna is het minstens een jaar wachten. Hopelijk niet langer, want de Fransen hebben deze editie flink opgesmukt.

Maar gisteren werden de jonge wolven genre Kylian Mbappé geklopt door een uitgekookt Juventus. Al was de Oude Dame ook gewoon te sterk en benutte Monaco, met ex-Bruggeling Nabil Dirar als rechtsachter, de weinige echte kansen niet. Dan blijft er nog weinig over. Het was Gonzalo Higuaín die voor en na rust het lot van de thuisploeg bezegelde, de eerste na een geniaal hakje van Dani Alves (toe aan zijn 142ste Europees duel), de tweede ook al op assist van de Spanjaard.

Juventus blijf zo op schema om de treble te pakken. De titel is zo goed als binnen, de finale van de Italiaanse beker tegen Lazio volgt op 2 juni en straks dus - behoudens mirakels - de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een mirakel dat onwaarschijnlijk lijkt. Buffon zit nu aan 621 minuten zonder tegengoal, Juventus is 22 Europese thuismatchen op rij ongeslagen.