Direct naar artikelinhoud

Milanov werpt discus naar goud in Diamond League

Discuswerper Philip Milanov heeft voor de tweede keer in zijn carrière een Diamond League-meeting gewonnen. In Lausanne volstond een worp van 65,61 meter.

Vorig jaar was Philip Milanov, ook vice-Europees kampioen, al de beste op de DL-meeting in Londen. In het Zwitserse Lausanne spoelde hij de teleurstelling van de Olympische Spelen, waar hij negende werd, door met een sterke en vooral regelmatige prestatie. De Belg met Bulgaarse roots was de enige die zes geldige worpen liet optekenen, waarvan er bovendien vijf verder dan 63 meter gingen. Uiteindelijk bleek zijn laatste worp van 65,61 meter te volstaan voor winst.

Grote namen Robert Harting, Robert Urbanek en Piotr Malachowski bleven steken op plaatsen vier, vijf en zes. Olympisch kampioen Christoph Harting, de broer van Robert, verscheen niet in de werpcirkel in Lausanne.

De zege op het koningsnummer, de 100 meter sprint, was voor Asafa Powell. De Jamaicaan bleef als enige onder de 10 seconden: 9.96. Usain Bolt gaf verstek voor de meeting in Lausanne.