Direct naar artikelinhoud

Niet te missen op de Gentse Feesten

Van 14 tot en met 23 juli is het weer van dattum: Gentse Feesten! De 174ste editie alweer van het culturele volksfeest waar iedereen welkom is én waar voor iedereen wel wat leuks te vinden en doen is. Muziek en theater uiteraard, maar ook hoogtepunten van een heel ander kaliber.

Het volledige programma van de Gentse Feesten vind je op www.gentsefeesten.stad.gent.

Gents vuur

Startschot met vuurlijnen

van plein naar plein

De 174ste editie van de Gentse Feesten wordt deze keer létterlijk aangestoken. Van aan de Stadshal tot op de verschillende pleinen van het volksfestijn zullen vuurlijnen te zien zijn. De openingsvlammen, een creatie van Vuurmeesters, worden aangestoken en aangehouden door tientallen organisatoren. Een een niet te missen moment om de feesttiendaagse in schoonheid te starten.

Waar: omgeving Stadshal

Wanneer: vrijdag 14 juli, 22:30 - 23:00

Ochtendwandeling IVAGO

zo geraakt de stad na een feestnacht weer proper

Ook altijd verbaasd hoe de stad er daags na een wilde feestnacht weer helemaal proper bij ligt? De verdienste van de vroege vogels van IVAGO. En zij laten je graag eens zien hoé ze dat precies aanpakken. In de vroege ochtend van donderdag 20 juli kom je het allemaal te weten. "Eerst passeert een karavaan van al onze verschillende veegmachines, daarna kan je met een gids mee op pad en zie je hoe onze verschillende ploegen te werk gaan", klinkt het bij IVAGO. "De wandeling start om kwart voor zeven aan het stadhuis en eindigt om acht uur in het MIAT, met een middeleeuws ontbijt." Met een gevulde maag en weetjes om mee uit te pakken ben je zo helemaal klaar voor een nieuwe dag vol vertier.

Let op: beperkt aantal plaatsen, inschrijven verplicht.

Waar: starten aan het Stadhuis,

eindigen aan het MIAT

Wanneer: donderdag 20 juli, 06:45 - 08:30

Inschrijven: ivago.be/ochtendwandeling

Die Verdammte Spielerei

Marcellekes met saxen

en onnozelheid door de megafoon

Die Verdammte Spielerei: dat zijn vier saxofoons, een percussionist en een onnozelaar met een megafoon. Vijf gekke kerels in marcellekes, maar wél met allemaal een conservatoriumdiploma op zak. Een garantie dus op schone muziek. Maar er mag goed en hard gelachen worden ook. Ah ja!

Waar: NH Hotel Belfort, Hoogpoort 63, Gent

Wanneer: zaterdag 15 juli en dinsdag 18 juli, hele dag

Pom

De allereerste ciderbar in ons land

Een primeur dit jaar: de allereerste ciderbar in ons land. Tien dagen lang strijkt Pom neer in Wijnbar Edelrot. Gin-tonic is zo 2016, cider wordt dé nieuwe zomerdrank. En zoals dat met alle drankjes gaat, smaakt ook cider het beste met een hapje erbij. "Met Epikuro voeren we ciders in uit Frankrijk en Engeland", vertelt Laurens De Meyer, een van de initiatiefnemers. "Met deze tijdelijke aperitief- en ciderbar willen we mensen ciders laten proeven. Inderdaad met wat lekkers erbij." En dat lekkers, daar zorgt collega Karen Huysman voor. "Er zullen gezonde hapjes zijn, maar ook heerlijk vettige, om de kater te verwerken. Dat helpt altijd." Kortom: bij Pom kan je komen nakaarten over de belevenissen van de avond voordien of op gang komen voor de nacht die nog komen moet.

Waar: Wijnbar Edelrot: Steendam 64, Gent

Open: dagelijks van 15:00 tot 01:00

Meer info over de ciders: www.epikuro.be