Direct naar artikelinhoud

Maak zelf je cover

Zin om de Cult.opvrijdagcover onder handen te nemen? Stuur je portfolio naar takecover@demorgen.be

Deze week:

Veerle Symoens

Veerle Symoens is niet vies van wat knip- en plakwerk. Als coverbeeld bij een verhaal over het gebrek aan kleur op televisie, koos ze voor een collage met véél kleur en diversiteit. "Ik heb ook ooit eens een collage gemaakt met een televisie erin. Die heb ik teruggezocht en verknipt om hier te gebruiken. Ik vind het niet erg om soms stukken te verscheuren, te verknippen en later elders te verwerken. Da's allemaal deel van het intuïtieve proces."

Het beeld van de oude kleurentest, rechts bovenaan, kwam Symoens toevallig tegen toen ze door haar collectie magazines bladerde. Net zoals het testbeeld: "Dat toont letterlijk een divers kleurenpalet, maar het staat tegelijk ook symbool voor iets wat fout gaat op televisie." Verder knipte ze patronen uit die in andere culturen terugkomen, zoals Moorse tegels en een Afrikaanse rok.

Symoens is een freelancejournaliste, maar ook haar collages krijgen steeds meer aandacht. Haar speelse, intuïtieve en persoonlijke werken worden verkocht door Saatchi Art en Bezar, en ze reisden al de wereld rond voor expo's in San Francisco, Parijs, Antwerpen en Londen. Het zijn vaak vrouwen die ze toont, maar als ze door magazines bladert, laat ze zich ook inspireren door reizen, planten of muren met afgebladderde verf. "Het viel me trouwens op: niet alleen op televisie, maar ook in onze magazines is het niet evident om mensen van andere origine terug te vinden."

veerlesymoens.com