Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts na heisa rond kilometerheffing: “Men hoopte dat N-VA tegen de muur zou knallen”

"Men heeft gehoopt dat N-VA zich tegen de muur zou knallen. In zo'n spel wil ik absoluut niet meespelen." Dat zegt Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) in een overschouwing van de bewogen week rond de kilometerheffing. N-VA zal het project volgens hem niet op tafel leggen bij een volgende regeringsonderhandeling.

34 reacties

  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Marc Baeyens het zijn niet direct de linkse partijen die voor de kilometerheffing waren maar voornamelijk het NVA samen met VOKA en Unizo omdat al deze groepen vinden dat de burger moet betalen en nooit de bedrijven en of zelfstandigen. Tevens is NVA van oordeel dat ge moet werken tot ge dood valt en tussendoor 52% belasting moet betalen terwijl rijken vrijgesteld worden van belasting. De waarheid heeft ook zijn recht!
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Laat ons zeggen dat Weyts tegen de muur geknald is. Wie nu - na het begraven van de kilometerheffing - nog op die man stemt, of voor NV-A - zal eraan zijn voor de moeite. De heffing zal er komen zodra ze hun postje vast hebben. De kracht van verarming zal verder gaan.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Ben heeft natuurlijk groot gelijk. De linkse partijen willen niets liever dan een kilometerheffing om de files te beperking en de CO2 in te dijken. Laf als ze zijn zullen ze het niet riskeren om de kiezers tegen de haren in te wrijven, dus waren ze maar al te blij dat N-VA het deed. Maar ze hebben weeral in eigen voet geschoten door de burgers angst aan te jagen met nieuwe taksen. Niet met De Wever ...
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Zijn opmerking is terecht, vele politieke partijen hebben grote spijt dat N-VA dit niet doordrukte en stemmen zou verliezen en dat steekt bij de media (zie Terzake) en sommige partijen.
  • Eduard Vanderheyden

    5 jaar geleden
    Volgens mij heeft men Ben op de vingers getikt omdat ze anders teveel kiezers zouden verliezen. Wacht maar af wat ze doen na de verkiezingen.