Direct naar artikelinhoud

De leukste zoethouders voor je kroost in de paasvakantie

Ben jij je hoofd al aan het breken over hoe je je kids kan entertainen als het binnenkort weer twee eivolle weken paasvakantie is? Geen nood: met deze tips kom je straks gegarandeerd vakantie te kort.

Paaseitjes op een ander

Ouders die eens een verrassende twist aan de traditionele raappraktijk willen geven, laten hun kids dit jaar eieren zoeken in Brasserie De Gempemolen in Sint-Joris-Winge. Je geeft je met het hele gezin over aan het omgekeerde koekoeksyndroom en ontdekt op een twee uur lange paasdropping eieren en een boel andere verloren voorwerpen tussen het groen. Alles wat je vindt stop je lekker in je tas en op de koop toe hoef je later dit jaar nergens in je huis verloren paaseirestanten weg te krabben!

28 maart, Brasserie De Gempemolen, Gempstraat 56, 3390 Sint-Joris-Winge. www.gempemolen.be.

Kunst met kleine K

Tegenwoordig kun je gerust je nageslacht mee op expotoer tronen zonder de hele weg het s***-woord naar je hoofd geslingerd te krijgen. De meeste musea beschikken over een rondleiding op kindermaat en/of aangepaste activiteiten. In het Leuvense Museum M waag je je bijvoorbeeld met je minderjarig gevolg aan het gezinsparcours Geluksvogels. Met de kunstwerken als vertrekpunt filosofeer je samen over de grote vragen van het leven. Het Museum voor Natuurwetenschap-pen in de hoofdstad pakt dan weer uit met het parcours Toon me je tanden over - jawel - tanden.

www.mleuven.be

www.natuurwetenschappen.be

Hovercrafts en 3D-printers

Hebben je koters het moeilijk om hun handen van museumstukken te houden? Dan doe je er waarschijnlijk beter aan hen meteen door te sturen naar een workshop waar ze naar hartenlust mogen knutselen. Doe-het-zelvers tussen 9 en 12 bouwen zo op 31 maart in Strombeek-Bever met piepschuim, tape en plastiek hun eigen hovercraftmodel op batterijen. Technofreaks kunnen los gaan op de workshop Bouw samen een 3D-printer in Dilbeek

31 maart, www.ccstrombeek.be.

4 tot 7 april, www.ccwestrand.be.