Direct naar artikelinhoud

Andere Belgen in Europa: Mertens scoort en gaat door, Witsel en Lombaerts uitgeschakeld

Ook in twee van de drie andere Europa League-kwartfinales kwamen Belgen in actie. Het Napoli van Dries Mertens, die een basisplaats kreeg, kende na een overtuigende 1-4-zege vorige week opnieuw weinig problemen met Wolfsburg. Bij de Duitsers werd Kevin De Bruyne na een lange reeks van wedstrijden rust gegund. Zijn ploegmaats kwamen na 51 minuten op achterstand, na een doelpunt van Callejón. In de 66ste minuut verdubbelde Mertens zelf de score. Napoli duwde echter niet door en liet Wolfsburg opnieuw in de wedstrijd komen. Klose en Perisic (ex-Club Brugge) maakten er 2-2 van, maar de Italianen gaan door.

Bij Zenit kwamen Nicolas Lombaerts en Axel Witsel aan de aftrap. Zij moesten tegen Sevilla de 2-1-nederlaag uit de heenmatch zien goed te maken. De wedstrijd begon echter allesbehalve goed voor de Rode Duivels en hun ploegmaats, want na zeven minuten zette sluipschutter Carlos Bacca (ex-Club Brugge) de Spanjaarden op voorsprong. Rondón en Hulk wisten de scheve situatie recht te zetten (2-1). Rondón miste dé kans op 3-1 en aan de overkant zorgde Gameiro voor de doodsteek (2-2). Zenit zette nog alles op alles, maar moest nog twee keer scoren en bleef uiteindelijk met lege handen achter. Sevilla gaat door.

In de laatste kwartfinale slaagde Fiorentina erin om na het 1-1-gelijkspel uit de heenmatch Dinamo Kiev aan de kant te zetten. Mario Gomez verloste de Italianen met een doelpunt. Fiorentina scoorde nog een tweede keer en gaat door. Zo is Dnipro de enige Oost-Europese ploeg die naar de halve finales mag.