© eevl - Fotolia

Tongenaar (56) die agenten dreigt neer te steken met vleesmes krijgt 1 jaar cel

Een 56-jarige man uit Tongeren kreeg vrijdag voor de Tongerse correctionele rechtbank een celstraf van een jaar en een geldboete van 800 euro omdat hij tot tweemaal toe politieagenten bedreigde met een groot vleesmes en een vork. De inspecteurs brachten een bezoekje bij de man thuis omdat er problemen waren tussen hem en zijn vrouw. “Ik steek jullie allemaal neer”, riep hij.

Shauni Deferm

Op 19 februari van dit jaar kreeg de politie van Tongeren een oproep over een echtelijke ruzie. Toen de agenten aan het appartementsgebouw toekwamen, stond de man hen boos op te wachten van achter het raam van zijn flat. Hij bonkte intimiderend met gebalde vuisten op het glas. De agenten werden binnengelaten door zijn echtgenote waarmee de man eerder hevige ruzie had gemaakt. “Als jullie binnenkomen, steek ik jullie allemaal neer!”, zo riep hij naar de inspecteurs.

De man liep naar de keuken en haalde een groot vleesmes van twintig centimeter uit de keukenlade. Al zwaaiend ging hij in de deuropening van de woonkamer staan. “De agenten wilden geen risico nemen door de eerdere bedreigingen die de man had geuit. Ze hebben hem op de grond geduwd”, zei de procureur tijdens de behandeling van de zaak in maart. “Zijn vrouw werd als getuigen gehoord en zij bevestigt de bedreigingen. Maar de man zelf ontkent alles en zegt dat hij zomaar slagen heeft gehad van de politiemannen.”

Neersteken met vork

Toch is het niet de eerste keer dat de man inspecteurs met de dood bedreigde. Op 25 oktober 2018 brachten agenten ook al eens een bezoekje aan het temperamentvolle koppel. “Meneer was net aan het eten. Toen hij de politiemannen zag binnenkomen, sprong hij recht en liep met zijn vork op hen af. Ook toen riep hij dat hij ze ging neersteken”, aldus het openbaar ministerie.

De Tongenaar kwam zelf niet opdagen tijdens de zitting maar zijn raadsman vroeg een straf met uitstel onder voorwaarden. Hier ging de rechter niet op in. Vrijdag werd hij veroordeeld tot een celstraf van een jaar en een geldboete van 800 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer