Direct naar artikelinhoud

Sá Pinto eist snel versterking voor Standard

De accenten zijn gelegd, de strijd gaat voort. Ricardo Sá Pinto heeft iedereen op scherp gezet op stage in Marbella. Spelers, maar ook het bestuur. 'We kunnen geen tijd meer verliezen. Er is versterking nodig.'

"Ik ben heel tevreden van de stage", zegt Sá Pinto. "Met de omgeving, maar ook met de instelling van de spelers. Ik zag kwaliteit en intensiteit. We hebben getraind op defensieve en offensieve patronen, op stilstaande fases. Het was leerrijk."

De Standard-coach had in Marbella ook uitgebreid de tijd om te praten met zijn spelers. Individueel en in groep. Over het gebrek aan efficiëntie - slechts 21 goals gemaakt - en over de vele tegengoals die de Rouches slikken in het slot van een wedstrijd. Met duur puntenverlies als gevolg. "Misschien zijn de spelers op bepaalde momenten wat moe of heeft het te maken met vertrouwen", zegt de Portugees. "Er gebeurt altijd wel iets en dat is niet normaal..

"Vanwaar dat gebrek aan efficiëntie? Mocht ik weten waar het aan ligt, dan gaf ik jullie de oplossing. We zijn niet geïnspireerd genoeg bij de laatste pass, in de beslissingen die we nemen. Als je niet scoort, kun je niet winnen. Met Cop die terugkomt, komt er wel iemand bij die ons aanvallend meer opties geeft. Hij heeft ervaring, is international. Een kwaliteitsinjectie voor de groep."

En toch blijft Sá Pinto er op hameren dat Standard nieuwe spelers nodig heeft. Hoe sneller, hoe beter. Volgende week hervat de competitie. "We kunnen geen tijd meer verliezen, er is versterking nodig."

Duidelijker kan de Portugees niet zijn. Het bestuur van de Rouches weet wat gedaan. "Het is belangrijk dat ze zo snel mogelijk komen, liefst begin volgende week al. Zodat ze zich kunnen aanpassen. Liefst een middenvelder en een aanvaller - meer power - die ook onmiddellijk inzetbaar zijn. Jongens met de juiste mentaliteit, met kwaliteit én met ervaring. Kijk: ik wil het beste voor de ploeg. Daarom dat ik ook niet wil dat er spelers vertrekken. Ik kan echt niemand verliezen op dit moment."

Geen moment rust

De Portugees brandt nog steeds van ambitie. Je ziet het aan zijn lichaamstaal, aan de manier waarop hij zijn spelers aanstuurt op training. Hij geeft ze geen moment rust. Met als doel nog steeds play-off 1. "Ik ben zelfs zekerder dan ooit dat we in de top zes eindigen", grijnst Sá Pinto. "Maar dan moeten we wel op de cruciale momenten de concentratie behouden. En we moeten onze wedstrijden sneller afmaken."