Soko Tierschutz, Animal Rights
Volledig scherm
© Soko Tierschutz, Animal Rights

Animal Rights waarschuwt voor “vlees van zieke en gewonde koeien in Belgische winkelrekken”

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden uit een Duits slachthuis ontdekt, waarop te zien is hoe zieke en gewonde koeien worden opgehaald voor de slacht. Volgens Animal Rights is het illegaal om die dieren nog te slachten voor consumptie, en bestaat bovendien de mogelijkheid dat het vlees in de Belgische winkelrekken terecht is gekomen. Het federaal voedselagentschap FAVV nuanceert. 

9 reacties

  • Tineke Maertens

    5 jaar geleden
    Hoe kunnen deze beelden nu fake zijn? Die koeien zijn geen acteurs hoor. Als je vlees wil eten moet je ook accepteren hoe het op je bord gekomen is. Zelf eet ik om deze reden al jaren geen vlees. De rest van mijn gezin wel en dat maak ik met plezier voor hen klaar want dit is ieder zijn persoonlijke keuze. Maar ze weten dan ook vanwaar het komt en ik oordeel niet over hun keuze als ze dit willen eten maar ik hou er ook niet van dat alle niet vlees eters beoordeeld worden.
  • Anatole De Cock

    5 jaar geleden
    Tot wat voor verschrikkelijke smeerlapperij zijn we ontaardt dat we deze gruwel oogluikend toestaan of gewoon negeren. Extreem hoge boetes voor elk geval en t zal super snel stoppen. Zo simpel is het
  • an van den put

    5 jaar geleden
    ik eet geen vlees uit de winkel, mijn vlees komt zowiezo uit belgie of ardennen, en die leven mooi buiten en hebben een langer en mooi leven gehad. en waar ik mijn vlees koop, wordt ook niks weggegooid, wordt pas geslacht wanneer helemaal op besteld is. en ik eet ook nie zo heel veel vlees, 2 a 3 keer per week, of een week geen vlees ofzo, meestal is het kip of vis, varken en paard eet ik nie, en een stuk koe, eet ik miss om de zoveel maanden een stukje, ma das heel zelden.
  • irene van impe

    5 jaar geleden
    Schandalig! wanneer gaat die horror stoppen?
  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Bang makerij om geen vlees meer te eten dus verspreiden ze de ene leugen na de andere over van alles en nog wat met dieren ziektes en meer doch geef mij maar een sappige lekker dikke steak met frieten moet toch van iets sterven
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. “Dieren pikken elkaar volledig kaal door stress”: Animal Rights maakt trieste beelden in kippenbedrijf
    dieren

    “Dieren pikken elkaar volledig kaal door stress”: Animal Rights maakt trieste beelden in kippenbe­drijf

    Animal Rights brengt trieste beelden naar buiten van de leefcondities van maar liefst 290.000 kooikippen in een megastal in Merksplas. “In kooisystemen worden veel dieren op een kleine oppervlakte gepropt zonder de mogelijkheid tot natuurlijk gedrag”, zegt Animal Rights campagnecoördinator Els van Campenhout, “door het leven op gaas treden er veel pootproblemen op en vanwege de stress pikken de dieren elkaar volledig kaal.”