Direct naar artikelinhoud

Dochter Amerikaanse vicepresident Joe Biden betrapt op cocaïnegebruik

WASHINGTON l Ashley Biden, de dochter van VS-vicepresident Joe Biden, zou cokesnuivend te zien zijn op videobeelden. Die worden te koop aangeboden aan verschillende nieuws-organisaties. Dat schrijven de Britse kranten The Times en The Independent.

De beelden tonen hoe de 27-jarige Ashley, een maatschappelijk werkster, lijntjes wit poeder opsnuift op een feestje in de staat Delaware. Het beeldmateriaal, vermoedelijk dit jaar gemaakt, werd te koop aangeboden door een anonieme man, die zichzelf via zijn advocaat een 'vriend' van de jonge vrouw noemt.

The New York Post beweert ongeveer 90 seconden van de 43 minuten durende film bekeken te hebben. Daarin is te zien hoe een vrouw die sterk lijkt op de dochter van de Amerikaanse vicepresident wit poeder opsnuift. Ze klaagt ook dat de lijnen niet groot genoeg zijn en praat over haar vader.

Volgens The New York Post wilde de man de beelden oorspronkelijk verkopen voor 2 miljoen dollar (1,5 miljoen euro), later maakte hij daar 400.000 doller (300.000 euro) van. Thomas Dunlap, de advocaat die de kranten contacteerde, heeft intussen afstand genomen van de anonieme verkoper. "Wij vertegenwoordigen niemand die bij zulke zaken betrokken is", aldus Dunlap.

De video is een streep door de rekening van de vicepresident, die bekendstaat als een kruisvaarder in de strijd tegen drugs. Toch lijkt het er niet op dat de beelden zijn relatie met president Obama onder druk kunnen zetten, aangezien Obama toegegeven heeft zelf drugs gebruikt te hebben in zijn jeugd. Vorige week verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton nog dat "onze onverzadigbare vraag naar illegale drugs bijdraagt aan de drugsoorlog in Mexico".

Ashley Biden werd in 1999 ook al aangehouden voor bezit van marihuana en in 2002 voor een verbale uitspatting tegen een politieman.

(SVL)