Deze frietjes zijn wél gezond

Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag: frietjes die wél gezond zijn, met een lekkere wasabimayonaise.

Nodig

Voor de frietjes- 2 grote zoete aardappelen- enkele eetlepels olijfolie- zeezout- 1 eetlepel gedroogde tijm

Voor de wasabimayonaise-1 eetlepel appelazijn- 1 eetlepel citroensap- 1 eetlepel mosterd (zonder sulfiet)- een kleine hoeveelheid wasabi- 1 eetlepel sojasaus- 1 lijnzaadei of 1 biologisch eigeel- 1 kop extra vierge olijfolie

Voor de afwerking- 1 handvol verse koriander- zeezout

Doen

- Verwarm de oven voor op 175 °C.

- Snijd de zoete aardappelen (ongeschild) in frietjes. Wentel de frietjes in de olie, wat zout en tijm.

- Bak de frietjes in de oven tot ze lekker knapperig zijn (20 à 30 minuten). Of bak ze in de pan als je weinig tijd hebt. Lekker snel!

- Mix alle ingrediënten voor de mayonaise (behalve de olijfolie) in een diepe kom. Meng goed met een vork. Voeg dan telkens kleine beetjes olijfolie toe terwijl je blijft roeren. Serveer de frietjes met de mayonaise, verse koriander en zeezout.

Tip: Probeer ook eens zoete aardappelfrietjes met kaneel, vanillepoeder en een scheutje honing (of ander zoetmiddel) als tussendoortje. De kinderen vinden het heerlijk! Gebruik dan liefst kokosolie om in te bakken, want olijfolie kan te bitter zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer