Direct naar artikelinhoud

Koning Voetbal trapt het gaspedaal nog eens in

FINALE CHAMPIONS LEAGUE, zaterdag 6/6, 20u15, 2BE. Frankrijk-België, zondag 7/7, 20u30, VTM. Wales-België, vrijdag 12/6, 20u25, Eén.

Het voetbalseizoen zit er zo goed als op. Overal werden de kampioenen gevierd en de wonden gelikt. Maar voor de belangrijkste bijzaak ter wereld echt met vakantie mag, dient eerst nog de belangrijkste prijs te worden uitgedeeld. Dat gebeurt zaterdag in het Olympiastadion te Berlijn, waar FC Barcelona en Juventus elkaar partij geven in de finale van de Champions League.

Supersterren Messi, Neymar en Suarez - die brandhout maakten van Bayern München - nemen het op tegen de uitgekookte Italiaanse veteranenploeg rond Andrea Pirlo en Gian Luigi Buffon die verrassend Real Madrid, de winnaar van vorig jaar, uit de eindstrijd van het lucratieve kampioenenbal knikkerde. Topvoetbal gegarandeerd dus op 2BE, waar u de partij rechtstreeks en integraal kunt volgen.

Ook de Rode Duivels moeten nog vol aan de bak in en tegen het Wales van Gareth Bale. Bij winst tegen de coleider in Groep B zijn 'onze jongens' immers zo goed als zeker van kwalificatie voor het EK in Frankrijk. Vanaf 20u25 zit Frank Raes klaar in het stadion, wordt door Karl Vannieuwkerke voor- en na beschouwd in de studio en kunt u om 23u05 ook de samenvattingen van andere partijen uit de voorronde bekijken.

Om niets aan het toeval over te laten, verzamelt Marc Wilmots zondag de troepen voor een oefenmatch tegen Frankrijk. Ook die wedstrijd in het Stade de France kunt u rechtstreeks volgen op VTM, met commentaar van Dirk Deferme. Maarten Breckx, Hilde Van Malderen en gasten zorgen voor analyses en interviews.