© JG/Isosport

Pirard of Dutoit in doel tegen Club Brugge?

Vrijdag ontvangen de Kanaries landskampioen Club Brugge. De vraag is met welke doelman dat zal gebeuren. William Dutoit miste dit seizoen nog geen minuut, maar zijn basisplaats staat op de helling na zijn uitspraken in Eupen. Afgelopen vrijdag kreeg reservedoelman Lucas Pirard alvast zijn kans in de oefenmatch tegen Roda JC.

Gunter Schoofs

De oefenmatch in Kerkrade vond plaats achter gesloten deuren. Op bevel van de politiediensten en om veiligheidsredenen werd er niet over het duel gecommuniceerd. Het kwam STVV goed uit dat het in alle rust en zonder publiek een oefenwedstrijd kon afwerken. Zo kon de storm rond de uitspraken van William Dutoit na de match in Eupen wat gaan liggen. De Franse doelman hekelde toen onder andere het gebrek aan karakter bij zijn ploegmaats. Die woorden lijken nu gevolgen te hebben voor zijn speelkansen. Tegen Roda bleef Dutoit negentig minuten op de bank en mocht Lucas Pirard zijn kans gaan. De reservedoelman, die bij de beloften tot nog toe wisselvallig presteerde, deed het niet onaardig. Beide keepers liggen in balans voor een basisplaats tegen Club Brugge. De wedstrijd tegen Roda eindigde overigens op 1-1. STVV kwam op achterstand, maar Yohan Boli bracht de Kanaries op gelijke hoogte.

Iedereen fit

Op de doelmannenkwestie na heeft Ivan Leko weinig kopzorgen. Hij verwelkomde maandag op training een volledig fitte spelerskern. Ook Sascha Kotysch kan weer voluit gaan. Alleen op internationals Mamadou Bagayoko en Dakonam Djene is het nog even wachten. Zij sluiten woensdag of ten laatste donderdag weer bij de groep aan en zijn in principe inzetbaar tegen Club Brugge.