Lydia Peeters
Volledig scherm
Lydia Peeters © Photo News

Vlaanderen hoopt op goodwill Europa na ondertekening lening Oosterweelverbinding

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een eerste schijf van 150 miljoen euro overgemaakt aan Vlaanderen voor de bouw van de Oosterweelverbinding. Vlaanderen hoopt nu op meer goodwill van Europa tegenover het project. "We hopen dat we de Europese Commissie hiermee kunnen overtuigen om ons de bouw van het project uit de begroting te laten houden", zegt Vlaams minister van Financiën Lydia Peeters (Open Vld).

7 reacties

  • Peter Viaene

    5 jaar geleden
    Alsof Oosterweel goedkoper wordt omdat je het niet meeneemt in de begroting. Je kan alleen maar, zoals Europa, concluderen dat onze begroting hierdoor ontspoort.
  • Danny Gijs

    5 jaar geleden
    Dit is gewoon misdadig. Laat het goederenvervoer s'nachts rijden. En denk maar dat binnen 10jaar het merendeel electrisch zal rijden. Dan is dit weggesmeten geld.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ik betaal NIET mee aan oosterweelverbinding voor antwerpen als 'europees' project! Tenzij heel vlaanderen ook meebetaalt voor de noord-zuid verbinding In limburg!!!!
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    Waar is al ons belastinggeld naartoe !!!.
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Als we net zoals Nederland een overschot hadden, hadden we het geld om te investeren in infrastructuur. We versmossen liever aan rentebetalingen.