Direct naar artikelinhoud

Domo verkoopt tapijtgarens aan Italianen

De Oost-Vlaamse industriële groep Domo, in handen van de familie De Clerck, verkoopt zijn nylon tapijtgarens aan het Italiaanse Aquafil. De activiteit staat voor een omzet van 50 miljoen euro en 220 werknemers.

De twee partijen zijn geen onbekenden voor elkaar: voor de zomer sloten ze ook al een deal. Toen nam Domo zelf de divisie hoogwaardige kunststoffen (Engineered Plastics) over van de Italianen. Een acquisitie die in Gent 100 miljoen euro omzet toevoegde.

"Deze transactie past in de strategie om ons verder te concentreren op de wereldwijde groei van onze chemie-, polymeren- en kunststoffenbusiness", stelt Domo.

Toekomst Option blijft onzeker

Option kampte vorig halfjaar met een cash drain van 5 miljoen, bijna evenveel als er bij de Leuvense telecomspecialist nu nog in kas zit. Logischerwijs luidt opnieuw de juridische alarmbel en moeten aandeelhouders binnenkort stemmen over de voortzetting van het bedrijf.

Option was in het eerste halfjaar nog een schim van zichzelf. Terwijl vorig jaar de omzet nog hoog werd gehouden door een licentiedeal met de Chinezen van Huawei, is die steun dit jaar helemaal verdwenen. De omzet, die in het eerste halfjaar van 2012 nog op 23,3 miljoen euro uitkwam, bedroeg nu nog slechts 5,1 miljoen euro. Netto sloeg het resultaat om van een winst van 3,7 miljoen naar een verlies van 7,2 miljoen of 9 cent per aandeel.