© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Goed nieuws voor de fans: kledingwinkel Sissy-Boy in Hasselt blijft open

De Nederlandse kledingwinkel Sissy-Boy is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De 5 winkels in België blijven voorlopig wel open: “Wij zijn financieel compleet onafhankelijk van de Nederlandse keten, voor de kleren hangen we nog wel van hen af”, zegt de winkelmanager in Hasselt.

De financiële problemen in Nederland werden acuut nadat een zoektocht naar een koper voor Sissy-Boy spaak was gelopen. De onderneming vroeg eerder deze maand al uitstel van betaling aan. Op de website staat dat de webwinkel voorlopig gesloten is, maar de winkels zijn wel geopend. Openstaande bestellingen op de webshop die betaald zijn, worden nog geleverd. Het is niet mogelijk om cadeaukaarten van Sissy-Boy in Nederland in te wisselen.

In België heeft Sissy-Boy winkels in Knokke-Heist, Gent, Hasselt, Brugge en Antwerpen. De shops in ons land blijven wel degelijk open. De 5 vaste werknemers en 2 jobstudenten in Hasselt verliezen hun job dus niet. “Er gaan heel wat geruchten rond, maar geen zorgen: in België is er geen enkel probleem. Klanten kunnen bij ons nog steeds terecht met hun cadeaubonnen. Wij staan financieel compleet los van de Nederlandse keten. Voor de kleren hangen we nog wel van hen af”, klinkt het bij de management.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer