Direct naar artikelinhoud

Na 'Humans of New York' ook 'Humans of Brussels'?

Enkele Brusselaars hebben de New Yorkse fotograaf Brandon Stanton, bekend van de blog Humans of New York, aangeschreven om ook de Humans of Brussels voor zijn lens te brengen.

"We willen laten zien dat Brussel een warme en gezellige stad is, met een grote verscheidenheid aan culturen en mensen, en niet de shithole die Donald Trump en sommige anderen ervan willen maken", klinkt het bij de initiatiefnemers. "Na de aanslagen ziet de hele wereld Brussel als een boevenstad, terwijl dat bij Parijs, Londen of New York niet het geval was. Maar Brussel is een stad als een ander, met gewone mensen die een verhaal hebben te vertellen."

Humans of New York toont foto's en verhalen over de 'gewone' New Yorker die dan op Facebook gezet worden en wereldwijd door heel veel mensen gelezen en gedeeld worden.

De initiatiefnemers hebben Stanton persoonlijk aangeschreven in een open brief, maar hopen met de hashtag #invitebrandontobrussels ook een breed publiek warm te maken voor het project. De open brief kunt u volledig lezen op onze website.