Direct naar artikelinhoud

'Met onze helden op de affiche: heel speciaal gevoel'

Until the fat lady sings, peilt M dagelijks naar de meest memorabele momenten van de artiesten zelf. Vandaag: Ed & Kim

+ Edwin Korver (44)

+ debuut op 10 Days Off: als Ed & Kim 18/07/1999

+ speelt 28/07 tussen 2.30u en 4u

"Straks spelen we voor de negende en laatste keer op 10 Days Off als Ed & Kim. We stonden zelf stomverbaasd dat we er zo vaak hebben mogen draaien. Zowat de helft van de edities zullen we dus actief meegemaakt hebben. Sowieso was ik al langer vergroeid met het festival: zelfs de allereerste editie heb ik nog meegemaakt, maar dan in het publiek. Ik kwam dat jaar speciaal voor de Detroitse techno-dj Stacey Pullen.

"Toen ik nog studeerde, mocht ik een zomer lang het kot lenen van een vriendin in Gent. Tijdens de Gentse Feesten ging ik dan overdag naar de importzaak Music Man waar Benoelie (van Mo&Benoelie aka The Glimmers, GVA) werkte en 's nachts naar 10 Days Off. Fantastische tijd en veel geld aan vinylplaten opgedaan (lacht). Toen het breaks-genre doorbrak, mochten Kim en ik voor het eerst draaien. Op de affiche staan met persoonlijke helden: een heel speciaal gevoel.

"Ik ga het festival echt missen en dan vooral de cutting-edge programmatie. Er hing ook altijd een uniek sfeertje op de dansvloer, van mensen die intens en gepassioneerd bezig waren met nieuwe muziek. Met het verdwijnen van 10 Days Off is er alweer plaats minder voor jonge acts op labels als Ninja Tune en Kompakt.

"De enige die deze lacune kan opvullen, is het Wecandance-festival, georganiseerd door de mannen van Club 69. Verder zie ik niet veel openingen: er zijn weliswaar heel veel dancefestivals bijgekomen, maar iedereen lijkt vandaag vooral van Tomorrowland af te kijken."