Direct naar artikelinhoud

Bouw Eurostadion heeft al vertraging

Hoewel de eerste steen nog niet is gelegd, loopt de bouw van het Eurostadion in Brussel toch al vertraging op. Bouwheer Ghelamco heeft de aanvraag voor een milieuvergunning ingetrokken wegens fouten in het dossier.

Ghelamco zette in augustus de eerste stappen voor de aanvraag van een milieuvergunning voor het stadion van Anderlecht en de Rode Duivels. Het dossier dat de bouwheer onlangs indiende bij de Vlaamse overheid trekt het nu echter opnieuw in. "Vooral rond het aspect mobiliteit zijn een aantal zaken onduidelijk en mogelijk niet goed geanalyseerd", zegt Johan Van den Driessche, Brussels parlementslid voor N-VA. "Dit is een tegenvaller voor de bouw van het stadion, want het kost minstens een maand om het dossier in orde te brengen."

Nadien moet de aanvraag opnieuw worden ingediend en moet de Vlaamse overheid oordelen of ze een milieuvergunning kan afgeven voor het stadion. Dat proces kan zo veel tijd in beslag nemen, dat de deadline voor de eerste graafwerken dreigt te worden gemist.

Ghelamco voorziet de start van de werken aan de ondergrondse parking op 14 maart, maar het is zeer de vraag of die datum nu nog kan worden gehaald. De deadline is nochtans belangrijk omdat Brussel in 2020 een speelstad is voor het EK. In 2019 moet het stadion kunnen worden goedgekeurd door de UEFA.