Beeld van de wegenwerken op de E17.
Volledig scherm
Beeld van de wegenwerken op de E17. © Kristof Pieters

151 bestuurders betrapt op één uur: pechstrookrijders aan werken op E17 worden opgespoord via dashcambeelden

Bestuurders die tijdens de werken op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas gebruikmaakten van de pechstrook om in te halen, zullen opgespoord worden via dashcambeelden en vervolgd worden. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Bij een controle van de wegpolitie vandaag werden al 151 bestuurders betrapt op één uur tijd. 

46 reacties

  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Wat is het probleem om deze ongebruikte vluchtstrook aan te passen om de stress en drukte op een aangepaste mannier te ontladen nu geeft men de voorkeur om bestuurders te pesten en anderen die moeten blijven staan zich te ergeren dit moet toch anders kunnen is dit nu echt zo moeilijk !
  • censor

    5 jaar geleden
    Waarom niet tijdelijk, zolang de werken duren die pechstrook gebruiken ?
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Bij wegenwerken de pechstrook als rijbaan gebruiken werkt in andere landen omdat daar niet om de haverklap een op- of afrit is. In ons land is dit niet doenbaar.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Geef ze maar een goeie boete
  • Alain ollivier

    5 jaar geleden
    Compleet amateurisme hier in België. Bij werken is een pechstrook een perfecte rijstrook. Bij ongevallen wordt tussen de linker en midden rijstrook een strook vrijgemaakt voor de hulpdiensten. Dat ze eens naar Duitsland kijken waar dit zo is. Zo een werken moeten 's nachts gebeuren en tijdens de dag de volle drie rijstroken gebruiken.