Direct naar artikelinhoud

Regisseur Cirque du Soleil verdacht van omkoping

Barre tijden voor Franco Dragone. De Italiaans-Belgische regisseur van Cirque du Soleil kwam in de Panama Papers al in opspraak. Nu wordt hij ook verdacht van de omkoping van een ambtenaar, zo meldt L'Echo.

Het gerecht in Bergen verdenkt Dragone ervan een publieke mandataris te hebben uitgenodigd in Las Vegas in een poging om een overheidslening binnen te halen. Het zou gaan om een voormalig bestuurder van de Waalse gewestelijke investeringsmaatschappij (SRIW). De SRIW kende Productions du Dragon in totaal voor 2 miljoen euro kredieten toe: 1,3 miljoen in 2012 en 0,7 miljoen in 2014. Tot dusver betaalde het bedrijf daarop 380.000 euro aan intresten. Dat gebeurde stipt, volgens de SRIW. Maar Dragones bedrijf Productions du Dragon zit wel in slechte papieren.

Dragone werd eind 2015 al in verdenking gesteld voor ernstige en georganiseerde fiscale fraude. De bedenker van spektakelshows zou belastingen hebben ontweken door royalty's en commissies voor zijn megashows te incasseren via exotische bedrijven, onder meer op de Britse Maagdeneilanden.