Direct naar artikelinhoud

Zweed op de dansvloer

Zelfs Adolf Hitler moeit zich op YouTube met de nakende sluiting van de Versuz. Maar de Führer, party-bro's en breezersletjes hoeven niet te wanhopen: het weekend blijft heilig op de dansvloer.

De Hasseltse discotheek moet binnenkort plaats ruimen voor een parkeergarage. Maar in de Limburgse hoofdstad kun je je voertuig vanavond beter gewoon voor de deur van het Ritz Building plaatsen. Met Maxximum beloven de makers van De Maxx op Studio Brussel je namelijk een stomend feestje, als aperitief voor de radio-uitzending op zaterdag. De vorige edities in Oostende, Brugge, Antwerpen en Hasselt krijgen dit keer een vervolg met clubplaten van Laston & Geo, DJ Tonic van het duo Starski & Tonic en The Subs. Verder zal draaitafelaar Skyve, die mixen levert voor Sound of Mish MashenDe Maxx, in de schaduw staan van MC en presentatrice Ilse Liebens.

Fred Nasen trekt diezelfde avond dan weer de kaart van de nostalgie tijdens Celebrating 20 Years of Dj'ing. De jubilerende platenruiter nodigt in Club 69 zijn vrienden Sheridan en Simon Hold uit, om samen met de jonge belofte Lauer (check zijn debuut Phillips!) een blik te werpen in de achteruitkijkspiegel. Fans van clubby house, tech-house en nu-disco zijn in Gent ongetwijfeld aan het correcte adres.

Vleesmolen

Een dag later is Kortrijk op zijn beurt de perfecte uitvalsbasis. Zaterdag en zondag zakken liefhebbers van het betere muzikale experiment best af naar De Kreun, voor de vijfde editie van Sonic City. Naast een herenigd Swans, Beak> of Suuns staan de schijnwerpers ook strak gericht op het Britse knoppenduo Fuck Buttons. Bij hen verdwijnen dromerige soundscapes meedogenloos in de vleesmolen, waarna ze tot verslavende lappen noise worden gekneed. Op de affiche tref je verder ook de ambient van Tim Hecker aan, naast het duo Jerusalem in my Heart, dat zijn voordeel doet met elektro van duizend-en-één nacht en filmische klanktapijten.

Diezelfde avond neemt Swedish House Mafia nog maar eens afscheid van het Belgische publiek. De vorige keer deden ze dat met veel machtsvertoon op Tomorrowland. Dit weekend annexeren ze het Sportpaleis voor een Adjö op zijn Zweeds met floorfillers als 'One', 'Miami 2 Ibiza' of 'Don't You Worry, Child'.

Krijg je het spaans benauwd van massaspektakels, of wil je nog een elegant nachtmutsje na die Zweedse danshymnes? Dan kies je zaterdagnacht best voor Rayko en Nelue in Mr. Wong. Deze Spaanse dj-producers serveren broeierige nu-disco, kosmische beats en lijntjes boogie en elektrofunk. Fiesta, señoras y señores? Reken maar van si!

www.ritzbuilding.be, www.soniccity.be, www.club-69.be, www.mrwong.be, www.sportpaleis.be