Direct naar artikelinhoud

Marc Lauwers, tweede man Belfius, stapt over naar KBL

Marc Lauwers, die vrijdag zijn ontslag aankondigde als vicevoorzitter van het directiecomité van Belfius Bank, wordt operationeel directeur bij KBL European Private Bankers, de gewezen privatebankingdochter van KBC. Dat meldde KBL maandag.

Vrijdag was al bekend geraakt dat Lauwers aan de slag zou gaan in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt nu bij KBL te zijn. Vanaf 1 april zal Marc Lauwers daarbeginnen als chief operating officer. In die functie zal hij toezien op het beheer van de operationele activiteiten van de privatebankinggroep.

KBL was tot de zomer van vorig jaar een onderdeel van KBC, maar het diende afgestoten te worden in het kader van het dieet dat de Belgische bankverzekeraar moest uitvoeren van Europa. Precision Capital uit Qatar nam KBL toen over. De groep heeft ruim 2.000 mensen in dienst en is actief in negen Europese landen, waaronder België (met Puilaetco Dewaay). KBL heeft meer dan 41 miljard euro activa onder beheer. Als COO zal Lauwers deel uitmaken van het directiecomité van KBL dat onlangs werd uitgebreid om beter aan de evoluerende behoeften van de groep en haar cliënten te beantwoorden.