Direct naar artikelinhoud

115 banen op de tocht bij toeleverancier Audi Brussel

Bij Magna in Huizingen, een toeleverancier van Audi Brussel, dreigen 115 van de 154 werknemers hun baan te verliezen. De directie heeft op een buitengewone ondernemingsraad gezegd dat twee van de drie contracten met Audi niet worden verlengd, meldt het ACV. De procedure-Renault werd opgestart.

Vanaf juni 2014 zal het bedrijf Faurecia de modules voor de bumpers en de voorkant van de Audi A1 voor zijn rekening nemen, weet de vakbond. Daardoor zouden bij Magna 100 arbeiders en 15 bedienden hun job verliezen. "Enkel de deurpanelen zullen tot 2016 door Magna worden aangeleverd", stelt de vakbond. Tot 2016 zullen maar 35 arbeiders en 5 bedienden nog een job hebben. De directie van Magna legde aan de vakbond uit dat Faurecia het contract voor 2 jaar kon bekomen omdat het de goedkoopste aanbieder was. Het is voor de bonden nog onduidelijk of de getroffen werknemers aan de slag kunnen gaan bij Faurecia.

Ondertussen wordt in de fabriek gewoon gewerkt, zegt ACV-secretaris William Van Erdeghem. De vakbonden wachten het verloop van de onderhandelingen af. Bonden en directie bij Magna zitten vanaf 14 januari samen.