Direct naar artikelinhoud

Club Brugge moet na de revolutie op bezoek bij Eupen

De herstructurering bij Club Brugge is nog in volle gang, maar vanavond moet er alweer gepresteerd worden op het veld. Adrie Koster gaat in Eupen op zoek naar de eerste 9 op 9 van het seizoen. ‘Geen gemakkelijke opgave’, waarschuwt Koster. Eupen is volgens hem niet meer die zwakke ploeg van bij de start van het seizoen.

Club Brugge nam deze week afscheid van Luc Devroe, maar ook Adrie Koster staat nog steeds onder grote druk. Na de hoopgevende wedstrijden tegen Gent en Charleroi van eind december wil hij vanavond absoluut de volle buit in Eupen. Het zou de eerste keer zijn dat Club drie wedstrijden op rij kan winnen dit seizoen.

“We willen een reeks neerzetten”, zegt Koster. “De stage in Mallorca was goed, daar willen we nu de vruchten van plukken.”

Maar evident wordt dat dus niet. Koster zag Eupen de voorbije maanden transformeren van de zwakste ploeg in eerste klasse naar een tegenstander die stevig van zich afbijt. “Sinds die hele slechte start is de ploeg duidelijk beter geworden”, zegt Koster. “Eupen is een team dat er zeker in blijft dit seizoen. Achterin hebben ze een kopbalsterk centraal duo, hun middenveld kan ontzettend goed voetballen, ook op de helft van de tegenpartij, en voorin lopen jongens die gemakkelijk een doelpunt maken.”

Pittige tegenstander

Best een pittige tegenstander, dus. Ook de verplaatsing van 230 kilometer is niet min. Club vertrekt deze voormiddag al om 10 uur richting Hoge Venen. Onderweg wordt gestopt voor een sportmaaltijd en een lange rustpauze. “We willen ons in ideale omstandigheden voorbereiden”, zegt Koster. “Want er hangt veel af van deze match: dit is de kans om ons goed te lanceren.”

Over de revolutie die deze week binnen zijn club plaats vond, wil Koster niet veel zeggen. “Ik denk dat de herstructurering een goede zaak is”, zegt hij. “Dit zorgt voor duidelijkheid en daar heeft iedereen baat bij. Als de organisatie goed is, is het prettiger werken. Al verandert er voor de spelers en de technische staf niet zo veel: wij moeten ons blijven focussen op het voetbal.”

Verzuurde relatie met Devroe

Dat zijn verzuurde relatie met Luc Devroe meegespeeld heeft in de beslissing om de sportmanager aan de kant te schuiven, wil Koster niet geloven. “Dat heeft geen invloed gehad”, zegt de Nederlander. “Ik heb professioneel altijd goed samengewerkt met Luc Devroe. De herstructurering heeft niks met hem of met mij te maken.”