Gebruikt Greet De Keyser microfoon van “de vijand”?

© MEDIALAAN

Waarom poseert Greet De Keyser voor een foto met een microfoon van rivaal VRT? De Amerika-correspondente maakte vorig jaar de switch naar VTM maar heeft blijkbaar nog altijd wat dingetjes liggen van haar vroegere werkgever.

gn/bron: De Morgen

Volgens de krant De Morgen waren het speurneuzen van de openbare omroep die als eersten ontdekten dat de microfoon op de foto bij een interview in Het Laatste Nieuws bezit was van de VRT. Had ze die dan nooit teruggegeven? Wie inzoomt op de foto, ziet op de sticker VRT staan en het nummer van het apparaat. Een mail richting Greet De Keyser met de vraag de microfoon terug te geven, werd lichtjes gepikeerd beantwoord. De VRT mocht haar microfoon gerust komen halen, klonk het bij De Keyser. “En neem de computer van Johan Depoortere ook maar ineens mee.” Depoortere, ondertussen met pensioen, was VRT-correspondent in de VS tussen 2005 en 2009.

Volgens De Morgen is de microfoon na het beëindigen van het contract met de openbare omroep blijven liggen bij Greet De Keyser in de Verenigde Staten. Ze zou de microfoon ook niet meer gebruiken voor haar werk bij VTM - die zender heeft uiteraard haar eigen materiaal - maar die enkel uit de doos hebben gehaald toen de fotograaf voor het interview nog een beeld wou met een microfoon in de hand. Greet De Keyser vond niet meteen een andere. Het kwaad was geschied. De VRT liet haar ondertussen weten dat ze de microfoon niet meer nodig heeft en dus niet vanuit de Verenigde Staten moet worden opgestuurd naar de Reyerslaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen