Direct naar artikelinhoud

All Blacks verlengen wereldtitel

Nooit eerder won een team drie keer het WK rugby: de All Blacks uit Nieuw-Zeeland tekenden zaterdag voor die primeur (1987, 2011 en 2015).

Nooit eerder kon een rugbyteam zijn wereldtitel verlengen: ook die primeur was zaterdag voor de All Blacks.

In de finale in het Engelse Twickenham ging aartsrivaal Australië strijdend ten onder (34-17) tegen de grote favoriet, die sinds 2011 slechts drie van zijn 51 matchen had verloren. Uitblinker was de 33-jarige Daniel Carter die niet alleen afscheid nam als international maar ook pas zijn eerste WK-finale speelde, want in 2011 moest hij geblesseerd toezien.

Carter scoorde 19 punten en bracht zo zijn carrièretotaal op 1.598 punten, waarmee hij met afstand topscorer aller tijden is. Ook de Nieuw-Zeelandse kapitein Richie McCaw zwaaide zaterdag af bij de All Blacks, net als vermoedelijk Ma'a Nonu, Keven Mealamu, Conrad Smith en Tony Woodcock. Hun reservoir aan topspelers is evenwel zo groot dat ook op het WK van 2019 in Japan de All Blacks weer tot de titelkandidaten zullen horen.

Derde WK-goud voor Marieke Vervoort

Marieke Vervoort sloot dit weekend het WK atletiek voor paralympiërs in Doha af met een derde gouden medaille. Na haar goud op de 100m en 200m was de 36-jarige Diestse (T52) ook de snelste op de 400m. Met 1:08.40 verbeterde ze het kampioenschapsrecord. Peter Genyn (T51) bemachtigde ook nog een gouden medaille. In de finale van de 400m was hij in 1:22.66 sneller dan wereldrecordhouder Navarro Sanchez. Eerder had Genyn al de 100m op zijn naam geschreven.

Agnieszka Radwanska wint WTA Masters

Agnieszka Radwanska heeft de grootste titel in haar carrière gewonnen. Op de Masters in Singapore was ze in de finale met 6-2, 4-6, 6-3 te sterk voor Petra Kvitova. "Een paar weken geleden wist ik nog niet eens of ik de Masters ging halen", zei ze. "Dit is dan ook de mooiste dag van mijn leven." Op deze WTA Finals verloor Radwanska zelfs twee van haar poulematchen. Kvitova leek op weg naar haar tweede Masters-titel maar dat was zonder het listige tennis van Radwanska gerekend.