Het is eens iets anders: Jordan Lukaku vrijgesproken door politierechter

© Belga

Voetballer Jordan Lukaku van Lazio Roma is door politierechter Peter D’Hondt vrijgesproken voor een snelheidsovertreding op de E40 in Wetteren. De rechter twijfelt of het wel Lukaku was die achter het stuur zat en geeft de voetballer daarom het voordeel van de twijfel. Inmiddels heeft Lukaku’s manager zijn wagen wel in bewaring genomen.

Bert Foubert

Lukaku heeft een hele geschiedenis met zaken voor overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. Maar dit keer komt hij er vanaf zonder straf. De Rode Duivel werd op 5 februari 2015 op de E40 in de richting van Oostende betrapt toen hij met een snelheid van 134 kilometer per uur door de trajectcontrole ter hoogte van Wetteren reed. Jordan ontkende altijd dat hij achter het stuur zat. Zijn advocaat stelde dat het onmogelijk was om na de training bij KV Oostende zo snel op de plek te zijn waar de overtreding zou zijn gemaakt. Politierechter D’Hondt, die gevraagd had dat Lukaku zelf voor hem zou verschijnen, ging mee in die gedachte en spreekt de voetballer vrij op basis van twijfel.

In bewaring

Lukaku zelf kwam niet opdagen. Zijn advocaat zwaaide met een brief van zijn club Lazio Roma waarin stond dat de aanwezigheid van de verdediger bij zijn ploeg gewenst was. Daar legde D’Hondt zich bij neer. Ondanks de vrijspraak lijkt het er wel op dat Lukaku zijn wagen kwijt is. Zijn manager heeft die immers in bewaring genomen omdat “er sprake zou zijn van een miscommunicatie tussen vader en zoon over het gebruik van de auto. Tussen de regels heet dat: het is niet ondenkbeelding dat vader Roger Lukaku al eens achter het stuur van de wagen van zoonlief kruipt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen