© kma

Al drie ontsnapte kangoeroes en wallaby’s huppen door onze regio

Twee maanden na zijn ontsnapping, merkte een bestuurder afgelopen weekend Suske, de ontsnapte wallaby van Ranst, weer op. Het dier zat nog vlak bij huis en oogde gezond. Intussen huppen er al drie ontsnapte kangoeroes in onze regio rond.

kristin matthyssen Jef Wyckmans

Ranst, Rumst én Westmalle: daar stonden chauffeurs de voorbije weken allemaal oog in oog met een kangoeroe. Suske ontsnapte in september bij Jos Verheyen (82) in de Oude Vaartstraat in Oelegem. Enkele weken later kon een student hem per toeval met zijn gsm filmen ’s nachts op de brug van de Vaartstraat in Ranst. Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, werd de kangoeroe opnieuw gespot door iemand die om 3u ’s nachts naar huis reed via de Vaartstraat in Ranst. Hij postte het bericht op sociale media.

© gva

Jos, de eigenaar van Suske, kijkt daar niet van op. Meer zelfs: hij heeft het gevoel dat zijn kangoeroe nog elke nacht bij hem komt eten. “Ik leg ’s avonds oud brood, en ’s morgens is alles opgegeten. Je kan dan wel aan ratten denken, maar Suske laat af en toe een grote boodschap achter, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Half september ontsnapte ook een kangoeroe in Rumst in de Petrus Van der Taelenstraat. Hij werd tweeënhalve week geleden een laatste keer gesignaleerd. En alsof het nog niet genoeg is, ontsnapte enkele weken geleden ook op de Zoerselbaan in Westmalle een kangoeroe, die af en toe wordt opgemerkt.

Volgens woordvoerder Fleur Franssen van de Zoo van Antwerpen kunnen wallaby’s de koude wintermaanden perfect overleven.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER