Direct naar artikelinhoud

Serena Williams: 'Ik snap niet hoe ik atleet ben geworden'

Zo, die eerste zege van 2012 is ook binnen voor Serena Williams (WTA 12). In haar eerste ronde in Brisbane haalde ze het met 6-2, 6-3 van Chanelle Scheepers (WTA 38).

Het is altijd even schrikken als Serena Williams half aangekleed en in zijaanzicht op een podiumpje klimt om aan haar persconferentie te beginnen. Impressionant. Maar soit, ze was in Brisbane om te tennissen en deed dat naar behoren. "Ik was nog een beetje roestig", zei Williams, die pas 's zondags was aangekomen in Australië. "Maar ik heb dan ook geen match meer gespeeld sinds de US Open. Vanzelfsprekend is er nog ontzettend veel ruimte voor verbetering en daar ga ik ook de volgende dagen aan werken."

Juwelenlijn

Williams leek alvast helemaal klaar om aan haar vijftiende seizoen op de tour te beginnen: "De motivatie is er en dat is een belangrijke factor voor mij. Daar draait het allemaal om. Veel meer dan mijn talent of zo. Ik ga dit jaar ook weer geen volledig programma afwerken. Want dat helpt mijn motivatie, om veel andere dingen te doen."

Wat die andere dingen dan wel waren? "Ik ben veel aan het producen. Ik schrijf daarvoor. Ik oefen ook op mijn acteren. Ik ga naar school en ik doe nog dingen, die ik nu vergeten ben. O ja, mijn juwelenlijn loopt uitstekend." Williams lijkt zich met haar uitgebreide extrasportieve agenda al voor te bereiden op een leven na het tennis. "O, maar ik heb dat altijd gedaan", zei ze. "Ik speelde nooit heel veel. Ik hou ook niet zo van sport. Ik snap eigenlijk niet hoe ik atleet ben geworden. Ik ben niet zo voor conditietraining, dat is zo'n beetje mijn achilleshiel, dat ik daar niet zo voor te vinden ben."

Waar ze wel helemaal weg van was, was Ivan Lendl. "Wordt hij de nieuwe trainer van Andy Murray? Dat is supercool", lachte ze. "Ik ben een geweldige fan van zijn outfits. Ik geef trouwens een 80's-party. Iemand zou zich moeten verkleden als Lendl, dat zou fantastisch zijn."

Ook fantastisch, een veertiende grandslamzege op de Australian Open over twee weken. Had ze al een beetje zicht op de kanshebsters voor de titel? "Sam Stosur is geweldig aan het spelen en gaat mogelijk dit jaar nog enkele grandslamtitels wegkapen. En, euh, ik. Hoop ik."