Direct naar artikelinhoud

Roeselare op één zege van zevende titel

De tweede titelfinale tussen Maaseik en Roeselare heeft geen topniveau gebracht, maar wel spektakel op en naast het terrein. Na een opstootje tussen manager en trainer van Maaseik evolueerde het duel naar een boeiende vijfsetter.

Er waren aanvankelijk geen tekenen bij Maaseik van een groter engagement. De thuisploeg ging weer gebukt onder een pijnlijke foutenlast. Maaseik zakte in set twee verder de dieperik in.

Clubmanager René Corstjens kon de ellende niet langer aanzien, hij stapte op uit de tribune en ging tijdens de kampwissel op het terrein verbaal en met duw- en trekwerk in de clinch met trainer Brecht Van Kerckhove. Zo fel dat begeleiders en spelers tussenbeide moesten komen. Een misplaatste interventie van de clubmanager.

Vreemd genoeg had het opstootje ook gevolgen voor de rest van het duel. Klinkenberg werd in de ploeg gedropt en bracht met veertien punten de thuisploeg uit weer in de match, op weg naar een beslissende vijfde set.

Toen stond bij Roeselare de man weer op die al heel het seizoen beslissend is: Hendrik Tuerlinckx. Andermaal foutenlast bij Maaseik en twee aanvallen van Tuerlinckx bezorgden Roeselare de zege en een 2-0-voorsprong in de titelfinales. Roeselare kan volgende zaterdag kampioen spelen.