Wanty-Groupe Gobert heeft vervanger voor Roy Jans beet

De Italiaan Andrea Pasqualon draagt volgend seizoen het shirt van Wanty-Groupe Gobert. De 28-jarige renner komt over van het Zwitserse Team Roth.

“Ik ben zo gelukkig om bij Wanty-Groupe Gobert te tekenen. Mijn toekomst voor volgend jaar was nog niet verzekerd. Ik bedank de ploeg voor deze kans”, reageert hij op de website van de Belgische procontinentale formatie.

Pasqualon won twee koersen in zijn carrière, een etappe in de Tour du Limousin in 2013 en in de Boucles de la Mayenne in 2015. Dit jaar haalde de Italiaan 23 keer de top tien van een UCI-wedstrijd, maar winnen zat er niet in. “Ik zou mezelf beschrijven als een sprinter die bergen goed kan overleven. Ik heb liever lastige parcours en lange afstanden. De Waalse klassiekers zouden mij kunnen liggen.”

“Hij is een snelle jongen die wedstrijden kan winnen. Hij zal de plaats van Roy Jans innemen. Hij is zeer aangenaam en zal snel bewijzen dat we gelijk hadden om hem aan te trekken”, aldus sportbestuurder Jean-Marc Rossignon.

Pasqualon is na het aantrekken van Wesley Kreder, Guillaume Levarlet, Fabien Doubey, Xandro Meurisse, Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybroeck en Yoann Offredo de achtste nieuwe renner bij Wanty-Groupe Gobert.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer