© TOM GOYVAERTS

“Zoiets kan toch niet in eerste amateurklasse”

Wie houdt de nul? Michaël Clepkens houdt de nul. Ook na de zesde wedstrijd op verplaatsing, zaterdag op het veld van WS Brussel, heeft de doelman van Beerschot Wilrijk zich buitenshuis nog geen enkele keer moeten omdraaien. Die clean sheets zijn medeverantwoordelijk voor de achttien op achttien buitenshuis van de Mannekes.

hugo fret

Tegen de kampioen uit de tweede klasse van vorig seizoen werd het voor Clepkens misschien nog wel de makkelijkste clean sheet tot nu toe. WS Brussel kon paars-wit geen strobreed in de weg liggen en werd simpel met 0-4 opzij gezet. “Veel werk kreeg ik inderdaad niet op te knappen”, zegt Clepkens. “Ik ben slechts twee keer plat moeten gaan, al wil dat niet zeggen dat je geen negentig minuten geconcentreerd moet blijven.”

Na de nieuwe zege in Brussel raast Beerschot Wilrijk vlot door op zijn elan. Met 28 op 33 liggen Clepkens en co helemaal op titelkoers. In de heenronde wachten de Mannekes nog vier wedstrijden. Hekkensluiter Koksijde, Oosterzonen, Hasselt en Oudenaarde staan nog op het menu. Clepkens: “De ploegen die bovenaan het klassement meedraaien, hebben we ondertussen allemaal al ontmoet. We zitten op koers, maar omdat ook Dessel weinig of geen steken laat vallen, tellen we nog altijd maar één puntje voorsprong. De concentratie mag dan ook niet verslappen.”

Een andere positieve vaststelling bij de Mannekes: ondanks de vele blessures zijn de jongens van Marc Brys voorlopig prima overeind gebleven. Dat heeft ook Clepkens gezien. “Wie er ook speelt, ons spelpeil en de hele organisatie blijft overeind. Dat bewijst nog maar eens dat die brede kern waarover we beschikken een erg belangrijke troef is.”

Geen warm water

Enig minpuntje zaterdag in Brussel: het verval van het Edmond Machtensstadion, de thuishaven van WS Brussel. Het was ook Clepkens niet ontgaan. “Dat doet me wel een beetje pijn. Als 18-jarige was ik hier prof en speelde ik voor RWDM. Nu is het hier vuil en koud, letterlijk en figuurlijk. Zelf moest ik niet met de bus mee, omdat ik in de buurt woon, maar de ploegmakkers moesten wegens een gebrek aan warm water in voetbaluitrusting ongewassen de bus op naar het Kiel. Ik begrijp niet dat zoiets kan in de eerste amateurklasse.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners