© Photo News

Maasmechelse advocaat krijgt 10 maanden cel voor vervalsen van documenten

Een 55-jarige advocaat uit Maasmechelen werd door de correctionele rechter in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden en een geldboete van 600 euro. De vijftiger vervalste dagvaardingen, besluiten van de tegenpartij en vonnissen van de vrederechter.

Shauni Deferm

De Maasmechelse advocaat moest zich voor de rechter verantwoorden voor valsheid in geschriften. De man zou er tussen 2006 en 2014 zijn hand niet voor omgedraaid hebben om verschillende officiële documenten te manipuleren. Dagvaardingen, besluiten van de tegenpartij en vonnissen van het Vredegerecht in Bree werden door hem aangepast.

Smoesjes

De man zou zich verder ook hebben laten uitbetalen door een koppel met het smoesje dat hij verschillende procedures voor hen was gestart in het kader van hun rechtszaak. Uiteindelijk bleek hij, volgens de slachtoffers, nooit zijn taak als raadsman uitgevoerd te hebben. Toch verklaart de rechter deze feiten niet als bewezen omdat de man uiteindelijk geen centen heeft ontvangen. Hiervoor kreeg hij de vrijspraak, al moet hij voor de vervalsingen wel tien maanden de cel in.

De man werd in 2012 al eens geschorst voor soortgelijke feiten. Toen manipuleerde hij een document voor het Hof van Cassatie. In 2013 kreeg hij een veroordeling van 12 maanden met uitstel, óók voor het gebruik van valse stukken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer