© rr

Politica en directrice onder vuur na belediging Michelle Obama: “Een aap op hoge hakken”

“Eindelijk terug een stijlvolle dame in het Witte Huis, ik ben het beu om die aap op hoge hakken te zien.” Deze ranzige opmerking gaf de directrice van een non-profitorganisatie op de ontmoeting tussen Michelle Obama en Melania Trump. “Je maakt mijn dag goed”, reageerde de burgemeester Beverly Whaling van het stadje Clay uit West-Virginia. De politieke zeden lijken er sinds de verkiezing van Donald Trump niet op vooruit gegaan.

sdv

Tienduizenden mensen vragen in een online petitie om het ontslag van de twee leidinggevenden uit het kleine stadje Clay in West Virgina.

Pamela Ramsey Taylor is directrice van de Clay County Development Corperation, een door de overheid gesubsidieerde organisatie. “Het zal zo verfrissend zijn om opnieuw een stijlvolle, knappe, waardige First Lady in het WItte Huis te hebben. Ik ben het beu om die aap op hoge hakken te zien.”

Een verwijzing naar de alom gewaardeerde Michelle Obama die niet goed te praten valt. Maar de plaatselijke burgemeester vond er niks mis mee, integendeel. “Je maakt mijn dag goed Pam”, reageerde Beverly Whaling .

© rr

Na de massale verontwaardiging die ontstond werd de post verwijderd, en haalden de twee zelfs hun volledige Facebookpagina weg.

Burgemeester Whaling reageerde aan de krant The Washington Post. “Mijn commentaar was helemaal niet racistisch bedoeld. Ik verwees naar de verandering in het Witte Huis! Het spijt me echt als ik mensen heb gekwetst. Wie mij kent weet dat ik geen racist ben.”

Taylor weigerde commentaar te geven. Ze zei aan een plaatselijke televisiezender wel dat het incident was uitgedraaid op een “hate crime” tegen haarzelf, omdat zij en haar kinderen doodsbedreigingen ontvingen. Ze dreigt met een rechtszaak tegen iedereen die haar naam bezoedelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer