Direct naar artikelinhoud

Habibou beslist match met twee doelpunten

Net als in de heenwedstrijd heeft Zulte Waregem OH Leuven pas in de slotminuten op de knieën gekregen. Aan 'Den Dreef' scoorde Jens Naessens kort voor affluiten, dit keer was het de beurt aan Habibou om voor de beslissing te zorgen. De Fransman viel in, liep eerst een assist van Leye over de lijn en buffelde uiteindelijk een vrijschop v an Berrier tegen de touwen.

Zulte Waregem kende uiteindelijk meer moeite dan verwacht om OH Leuven onderuit te halen. De bezoekers loerden vanuit een goed gesloten defensie op een snelle omschakeling en de tweede in de stand ontwikkelde aanvankelijk een te laag tempo om die goed georganiseerde afweer te kunnen ontwrichten. Leuven kon een paar keer dreigen: Ibou en Geraerts hadden een doelpunt aan de voet.

Wanneer Malanda even voor het uur uitviel met een verzwikte enkel leek het een bijzonder moeilijke opgave te worden voor de troepen van Francky Dury. De Waregemse coach koos volop voor de aanval en verving de centrale middenvelder door aanvaller Habibou. De wissel rendeerde maximaal. Habibou heeft het scoren niet verleerd. Hij bracht zijn ploeg in de 70ste minuut op voorsprong. Toen Leuvenspits Chuka tien minuten later de 1-1 maakte, leek het er slecht uit te zien voor Zulte Waregem. Maar Habibou trok zijn team over de streep met een tweede treffer vlak voor tijd.

Met de twee treffers voerde habibou zijn seizoenstotaal op tot zes treffers. De spits heeft een paar moeilijke weken achter de rug. Eerst moest hij herstellen van een pubalgie, nadien werd hij geplaagd door een reeks spierletsels.

"Ik heb de fout begaan om te snel te willen terugkeren op het hoogste niveau", aldus Habibou. "Zoals tijdens die wedstrijd hier tegen Standard, wanneer ik al snel wegens nieuwe hinder in de dij naar de kant moest. In samenspraak met de coach werd beslist dat ik eerst volledig moest herstellen vooraleer ik weer aan een wedstrijd zou beginnen. Vorige zaterdag stond ik op Bergen aan de aftrap, maar de voorbije dagen werd afgesproken dat ik dit keer op de bank zou starten."

Iedere mercato wordt Habibou in verband gebracht met een transfer en in januari ging hij zelfs testen bij West Ham.

"Ik wil nu niet over een transfer praten", besloot hij. "Ik blijf ervan dromen om in Engeland te kunnen spelen, maar momenteel is dat niet aan de orde."