Direct naar artikelinhoud

Vriendenmatch ter ere van Malanda

In het stadion van Andrimont, in Luik, speelden de kennissen van de overleden voetballer Junior Malanda een vriendschappelijke partij. Naast Michy Batshuayi, Anthony Vanden Borre en Paul-José Mpoku trad ook Luis Pedro Cavanda aan. De speler van Lazio Roma moest het onderspit delven, maar dat kon de pret niet drukken. "Dit is puur voor de lol." De rechtsback wacht nog steeds op zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. "Elke dag denk ik aan het EK van volgend jaar, maar er zit niets anders op dan hard te blijven werken en zo die eerste selectie af te dwingen. Ik neem het de bondscoach niet kwalijk dat hij me tot nu links liet liggen."

Ex-Genkenaren starten adviesbureau over voetbal

Ondanks hun vertrek bij Racing Genk zijn Dirk Degraen en Gunter Jacob van plan om nauw te blijven samenwerken. "We gooien onze knowhow samen en starten een adviesbureau", klinkt het. "Dat kan gaan van spelers over ouders tot eigenaars van clubs of trainers. Het is alleszins geen klassieke makelaarskantoor." Concreet betekent het dat Degraen en Jacob zowel willen adviseren bij transfers van (jeugd)spelers als bij overnames of herstructureringen van clubs. "We kunnen onderhandelingen voeren met buitenlandse investeerders die geïnteresseerd zijn in het kopen van een Belgische club", geeft Degraen als voorbeeld. De twee benadrukken dat ze geen uitgebreide portefeuille willen opbouwen met spelers. "Het wordt een bureau dat een heel breed spectrum aan diensten aanbiedt. We kunnen makelaars of clubs bijstaan in het afronden van een transfer, maar zullen nooit een groot bestand aan 'eigen spelers' opbouwen."

Agüero bevrijdt Argentinië

Een geniale ingeving was het van Sergio Agüero. In een wedstrijd die op slot zat, liep hij zich vrij en kopte de bal voorbij de Uruguayaanse doelman. Al duikend, Muslera was kansloos. Nochtans had Uruguay in de eerste helft de beste kans, maar Godin kopte naast na een hoekschop. Na de rust namen Messi en co. de wedstrijd in handen, met het doelpunt van Agüero tot gevolg. Toch bleef het oppassen voor de 'Albiceleste'. Rolan trapte onbegrijpelijk over en Romero had een redding in huis op een poging van Hernández. Door de zege komen de Argentijnen samen met Paraguay aan de leiding. Uruguay en Paraguay spelen de komende wedstrijd voor een plaatsje in de volgende ronde op de Copa América. Voor Argentinië kan het allicht niet meer mislopen. Zij spelen nog tegen Jamaica.