Direct naar artikelinhoud

Elegante waanzin

Charlotte Gainsbourg weet haar sparring partners wel uit te kiezen. Zowel op vlak van films als haar muziek. Toen ze 15 was, debuteerde de Franse actrice/zangeres aan de hand van haar bekende vader Serge. Voor haar doorbraakplaat 5:55 ging ze in zee met Radiohead-producer Nigel Godrich, Air en Jarvis Cocker van Pulp. Opvolger IRM mocht Beck mee helpen inblikken. En voor de nieuwe plaat Stage Whisper lijfde ze Connan Mockasin in.

Met die laatste staat ze volgende zaterdag ook in het Koninklijk Circus, tijdens Les Nuits Botanique. Wie hun gedeelde live optreden op Canal + zag, weet hoe verrukkelijk dit concert kan worden. De rest van de wereld staat ongetwijfeld de verrassing van het jaar te wachten.

Mockasin is een muzikant uit Nieuw-Zeeland die meer dan één vijs heeft loszitten. Soundscapes lijkt Hosford vaak ter plekke aan te leggen. Zijn begeleidingsgroep moet het niet eens hebben van Marshalls om je omver te blazen: op kousenvoetjes komt hun (te) gekke muziek aangetrippeld. Daarmee hipt de set tussen dromerige psychedelica, progpop, avant-gardistische jazz en retrofuturistische rock. Op Stage Whisper rijmt Mockasin die aanpak perfect met de dromerige fluisterstijl van Gainsbourg. Straks staan ze samen in het Koninklijk Circus. Waar clowns en royale grandeur thuishoren, quoi.

Charlotte Gainsbourg met Connan Mockasin, Stage Wisperer Zaterdag 19 mei in het Koninklijk Circus