Direct naar artikelinhoud

Gewapende man neergeschoten in Gents centrum

In Gent is er gisteravond een schietpartij geweest in het centrum, in de Vlaanderenstraat. De politie schoot een man neer omdat hij zijn vuurwapen niet wilde laten vallen.

"We kregen een oproep binnen dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond", klinkt het bij de politie. "Onze ploegen zijn er naartoe gegaan en hebben een man met een vuurwapen aangetroffen. Ze hebben hem gesommeerd om het wapen te laten vallen. Daar is de man niet op ingegaan, waarna ze hem geneutraliseerd hebben. In het kader van het gerechtelijk onderzoek kunnen we geen andere info geven."

De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verdere toestand is nog niet duidelijk. Er raakte niemand anders gewond bij de feiten.

De feiten hebben naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met terroristische motieven. Onderzoek moet onder meer duidelijk maken of de politie gewettigd was om de man neer te schieten. "Er is een gerechtelijk onderzoek gestart, zowel lastens het slachtoffer (de gewapende man, nvdr.) als lastens de politiemensen die hem geraakt hebben. De verdere omstandigheden moeten nog onderzocht worden", zegt parketwoordvoerster Julie Van Hoorebeke.

Het parket geeft vandaag meer informatie over de schietpartij.