© ©Walter Saenen - WAS

Act As One ontgoocheld omdat Decuyper hen buitenspel zet

“Wij voelen ons een beetje miskend, zeker omdat we na onze actie van de voorbije weken al meer dan 5.000 leden tellen.” Dat zegt een ontgoochelde Wim Geerts van Act As One op ATV, nadat Patrick Decuyper bekendmaakte dat er zal samengewerkt worden met een nieuw supportersorgaan, dat los staat van Act As One.

JoRo

Op de persconferentie na het vertrek van John Bico maakte Partick Decuyper bekend dat er in het bestuur een plek zal voorzien worden voor een vertegenwoordiger van de supporters. Het overkoepelende supportersorgaan zal niet alleen een stem krijgen in het dagelijkse bestuur, maar zal ook kunnen waken over de naam, het stamnummer en de kleuren van Royal Antwerp FC. Dat supportersorgaan zal echter niet Act As One zijn.

“We voelen ons daar een beetje miskend in”, geeft Wim Geerts toe, die zegt nog een gesprek te willen aanknopen met CEO Patrick Decuyper. “Maar het orgaan op zich is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat NUNACO (stamnummer, naam en kleuren) verankerd en beschermd wordt, en dat is niet het geval met een statutenwijziging”, zo klinkt Geerts sceptisch.

Bico Buiten

© Photo News

Zoals de meeste supporters is Wim Geerts blij dat John Bico na weken van protest en onrust weg is op de Bosuil. Op de persconferentie verklaarde Decuyper dat hij Bico had aangeworven om weer discipline in het team te krijgen, maar Geert heeft bedenkingen bij die uitleg. “Ik denk niet dat Bico de juiste man was, dat merkte je al van in het begin. Hij zorgde alleen maar voor een meer verdeelde spelersgroep in plaats van voor discipline te zorgen.”

Ondanks alle commotie blijft Geerts hopen dat Antwerp dit seizoen nog de promotie kan afdwingen. “Als supporter moeten we blijven geloven in de promotie en moeten we achter de club blijven staan.”