Direct naar artikelinhoud

Goffin met ambitie naar Wimbledon

David Goffin (ATP 11) begint vandaag aan zijn zesde Wimbledon tegen de Brit Alex Ward (ATP 244). "Hij gaat ultragemotiveerd zijn", wist Goffin die zelf beter wil doen dan zijn vierde ronde vorig jaar.

David Goffin (25) trainde dit weekend op Aorangi Park met Milos Raonic. Met coaches John McEnroe en Carlos Moya aan de ene en Thomas Johansson aan de andere kant van het net stond er heel wat grandslamsucces samen op de baan. Onze landgenoot wil daar ook naartoe. Onder zijn vriendelijke en bescheiden uiterlijk huist immers een ambitieuze speler.

De kwartfinale op Roland Garros - waar hij een uitgelezen kans liet liggen om Dominic Thiem te kloppen en voor de eerste keer de halve finale te halen - liet daarom een bittere nasmaak achter.

"Het was goed om meteen naar een andere ondergrond over te schakelen", aldus Goffin, die wel Rosmalen uit zijn programma schrapte. "Nu staan we alweer op het volgende grandslamtoernooi. Het gaat razendsnel. Ik heb dan ook nog niet zoveel tijd gehad om over Parijs na te denken en dat is misschien maar beter zo."

Tegen thuisspeler

Goffin heeft met 40 wedstrijden halfweg het seizoen al flink wat kilometers op de teller. "Het kwam er dan ook op aan om tussen Roland Garros en hier de mentale frisheid te bewaren. Op die grandslamtoernooien verlies je immers het dubbel aan energie en weerbaarheid. Ik moest mijn motivatie terugvinden en dat is goed gelukt op het gras."

Net als vorig jaar (Liam Broady in ronde twee) neemt hij het op tegen een thuisspeler, Alex Ward. "We gaan op een mooie baan en in een fijne ambiance spelen", zei Goffin. "Maar op Wimbledon blijft het altijd respectvol. Ook al staan de fans altijd heel hard achter hun speler, toch blijft de sfeer redelijk sympathiek. Hij gaat natuurlijk ultragemotiveerd zijn. Voor hem gaat deze eerste wildcard als een droom zijn en hij gaat zeker alles geven."

Goffin wil dat ook doen, met in zijn achterhoofd de meerwaarde dat hij het Roger Federer erg moeilijk maakte in de kwartfinale van Halle (1-6, 6-7) en Novak Djokovic klopte (6-3, 7-5) op The Boodles, een demonstratietoernooi verleden week. "Het was een trainingsmatch maar dan iets officiëler", zei Goffin over die wedstrijd tegen de nummer een van de wereld. "Er was een arbiter, ballenjongens en we gebruikten dezelfde tennisballen. Het was een oefenwedstrijd maar eigenlijk ook de perfecte repetitie voor het toernooi."