© Photo News

Gerrard blijft niet bij LA Galaxy, afscheid dreigt

Steven Gerrard (36) zal volgend jaar niet meer uitkomen voor het Amerikaanse LA Galaxy, de club waar ook Jelle Van Damme speelt. De Liverpool-legende krijgt geen nieuw contract meer in Los Angeles. “Ik kijk er nu naar uit meer tijd te spenderen met mijn familie in afwachting van de volgende stap in mijn carrière”, zegt hij op de clubsite. Voorlopig heeft Gerrard evenwel nog geen nieuwe uitdaging, waardoor de vraag rijst of zijn afscheid er zit aan te komen.

wic

“Ik ben teleurgesteld dat het me niet gelukt is de titel te pakken, maar toch kijk ik terug op een geweldige periode bij deze club”, opende Gerrard op de site van Galaxy. “Voor iemand die zijn hele carrière bij Liverpool speelde, was mijn tijd in Los Angeles een ongelooflijke ervaring. Ik wil mijn teammaats, trainer, bestuurders en alle supporters bedanken voor hun fantastische steun.”

De 114-voudige Engels international was jarenlang het boegbeeld van Liverpool. Hij won met de Reds twee FA Cup’s, drie League Cup’s, een UEFA Cup en de Champions League in 2005. Waar de toekomst van Gerrard ligt, is voorlopig niet duidelijk.

LA Galaxy werd tien dagen geleden in de play-offs van de Major League Soccer (MLS) in de kwartfinales uitgeschakeld door de Colorado Rapids.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer