Direct naar artikelinhoud

Snelste goal ooit in WK-campagne

Christian Benteke zette zichzelf gisteren in de geschiedenisboeken. Na 7 seconden trof hij al raak, goed voor het snelste doelpunt ooit in een WK-campagne. Het vorige record stond op naam van Davide Gualtieri, die na 8 seconden scoorde voor San Marino tegen Engeland op 17 november 1993. Het doelpunt van Benteke is des te opmerkelijker gezien Gibraltar mocht aftrappen.

In amper 7 baltoetsen lag de bal echter in de netten van Gibraltar. Benteke snoepte na twee contacten de bal van de tegenstander af en had zelf maar vijf contacten nodig om te scoren. Het is trouwens meteen ook de snelste goal ooit voor de Rode Duivels.

In de combinaties was Benteke nochtans niet de beste Belg op het veld. Ballen sprongen van zijn voet. Passes kwamen niet aan. Kopballen vlogen voorlangs. En af en toe was hij niet in de zestien te zien. Op dat vlak zal de aanvaller van Crystal Palace, uitstekend op dreef in de Premier League, geen goeie punten gescoord hebben.

3 keer tegen de netten

Anderzijds: er zijn mensen die vinden dat je een spits moet beoordelen op zijn treffers. En in dat geval... Net voor de rust maakte Benteke zijn tweede van de avond, na de pauze zorgde hij met een hakje voor 0-5. Pas voor het eerst wist hij zo meer dan twee keer te scoren voor de nationale ploeg in één match. Alwéér uniek. Knap, hoor.