Direct naar artikelinhoud

Voetbalcontract: modale fan blijft in de kou staan

De volgende drie seizoenen mogen Telenet en Belgacom het Belgische voetbal uitzenden. De Pro League weigert voorlopig echter de uitzendrechten voor de samenvattingen te verkopen. Wie geen betaalabonnement neemt blijft dus in de kou staan.

De voorbije drie seizoenen zond VTM de samenvattingen van de wedstrijden uit de Belgische voetbalcompetitie uit. De VRT stelde zich tevreden met de voetbaltalkshow Extra Time op maandagavond. Een scenario dat beide zenders graag ook de komende jaren verlengd hadden gezien. Maar de Pro League besliste daar anders over.

In een persmededeling liet de vereniging van profclubs weten dat het de uitzendrechten voor die samenvattingen en het wekelijkse voetbalmagazine voorlopig niet toewijst. "De samenvattingen voor het Nederlandstalig landsgedeelte werden niet toegekend omdat de Pro League hiervoor geen enkel formeel bod mocht ontvangen."

Een zinnetje dat bij Medialaan tot grote verbazing leidde. Het bedrijf boven VTM bracht wel degelijk een bod uit op die samenvattingen. Ook de openbare omroep kwam met geld over de brug om Extra Time veilig te stellen.

Maar niet voldoende blijkbaar. "We hebben geen toereikend bod ontvangen", reageert Michel Dupont, de voorzitter van de Pro League. "Dat is bijzonder jammer voor alle Nederlandstalige supporters. Het is immers onze ambitie om ook de Vlaamse supporters samenvattingen van de Jupiler Pro League aan te bieden."

In de hoop dat er toch nog een hoger bod komt, verlengt de Pro League de veiling tot 27 juni.

Al is het nog maar de vraag of Medialaan, dat deze keer beduidend minder bood dan drie jaar geleden, nog dieper in de buidel wil tasten. De waarde van die samenvattingen wordt immers uitgehold doordat ook de openbare omroep in het kader van de vrije nieuwsgaring korte fragmenten van de belangrijkste wedstrijden laat zien.

Noch bij Medialaan noch bij de VRT wil men voorlopig reageren. "We wachten de verdere gesprekken af", klinkt het.